ללא ספק, פתיחת בית
קפה זה עניין מורכב ולכן אין פלא שרבים
חולמים על פתיחה בית קפה, אבל רק מעטים מיישמים את זה, מדוע?.
צעד עיקרי שחייבים
לעשות עוד לפני הקמת בית הקפה: רכישה של
מכונות אספרסו מקצועיות, רמת הדרישה של קפה איכותי מצד הקהל הישראלי שעולה, לכן לא
ניתן להתפשר על איכות של מכונה, שמעלה את איכות הקפה שיוצא ממנה, ישנם לא מעט
דברים שדרושים בכדי שהקפה יהיה איכותי ללא שום פשרות, שהקפה לא יצא שרוף מידי,
שהחלב יהיה בהקצפה נכונה, שכמות הקצף יהיה סביר שיהיה ניתן לשתות וליהנות מקפה
איכותי, במיוחד שמדובר בבית קפה, ששם
הציפיה של הלקוחות גבוהה מהרגיל, לכל מכונה יש אפשרויות בחירה של מכונת
אספרסו מתאימה
ישנם סוגים שונים של
מכונות אספרסו המוצעות בשוק, ישנם גדולים או קטנים, לבתי קפה, שזה המוצר העיקרי
שלהם מומלץ להשתמש עם מכונת אספרסו מקצועית המכילה 2 ראשים לפחות, המכונה מאפשרת
להכין 4 כוסות קפה בו זמנית, ישנם בתי קפה שיש להם לחץ מידי יום, אז מאוד מומלץ
לבחור מכונת אספרסו עם 3 ראשים, המאפשרת להוציא כ-6 כוסות אספרסו בו זמנית,
המכונות הקטנות יותר מתאימות לעסקים או לבתים בהם השימוש בתדירות נמוכה מבית קפה.
הבחירה הנכונה –
מכונה איכותית ללא פשרות
לקנות מכונה מקצועית
עבור ביתי קפה, היא בחירה שחייבת להיות מעל הכל, כמובן שטעימה מהקפה שיוצא ממנו זו
הדרך הנכונה לדעת אם הבחירה נכונה, אבל ישנם עוד דברים טכניים שחשובים אף יותר עבור
עסק שמעוניין לרכוש מכונה מקצועית ואמינה, יש כמה נקודות שחשוב לקחת בחשבון עוד
בשלבי התכנון:
-
היצרן - האם היצרן מוכר ויש לו שירות בבאזורכם?
-
זמינות- במידה ויש
תקלה, האם החברה האחראית מגיע בזמן, ובמקרה של עבודה על המכונה, האים הם נותנים
פתרון של מכונה זמנית לעבודה?
-
הדרכה ותפעול המכונה -
האם ישנה הדרכה מקצועית של הבריסטת שיעבדו ספציפית על המכונה הזאת, מה חשוב לשמור
נקי ומה האפשרויות שמכונה זו מציעה בכדי שתתנו מענה לאורך שנים ללא חשש באי הבנה
באמצע יום העבודה.
-
חלקי חילוף – כמה עולים
חלקי החילוף, ממה מורכבת המכונה האם המרכיבים שלה אמינים או או שצפויות תקלות
בהמשך הדרך עם הכנה כמות גדולה של מנות קפה מידי יום?
מוצרים משלימים למכונות
קפה איכותיות
כדי להצליח להכין קפה
איכותי, מאוד מומלץ להשתמש במוצרים טובים שכל אחד מהם, כשהו נעשה על הצד הטוב
ביותר, אין שום סיבה שהקפה לא יהיה איכותי עם ארומה מקסימאלית , לדוגמה, יש כמה
דברים שחשוב לדעת:
טחינה נכונה המטחנה: המטחנה חייבת להיות מקצועית עדיף כזאת שמאפשרת לטחון לפחות קילו אחד של קפה ולא לתת לבריסטה למלא בזמן של לחץ שוב את פולי הקפה, בזבוז של זמן.
- עובי הטחינה: ישנה השפעה לא קטנה של עובי הטחינה באיכות של האספרסו, אם הוא נטחן עבה יתר על המידה, הקפה יצא דליל וחלש, אם הטחינה של פולי הקפה יטחן דק מידי, המים יצאו ממש לאט וזה יורגש מאוד באיכות של הקפה ובזמן הגשת הקפה ללקוח.
- כמות הקפה: לכל כוס קפה יש לשים כ-7 גרם של קפה אספרסו טחון,כדי שיצא הכי מושלם שאפשר, במידה והמטחנה מוציאה פחות מידי או יותר מידי קפה, זה מאוד מורגש בקפה, ואם זה יותר מידי קפה, תהיה בעיה להדק את הידית של האספרסו. בחירה במטחנה מתאימה ושילוב של הכנת כמות הכפה הטחון שהיא מוציאה ישפיעה על איכות התוצא הסופי, כוס אספרסו.
מרכך מים – מסנן מים
- ניקוי המים חשוב מאוד : כידוע בארצנו, המים לא ממש נקיים, בשביל לשמור על הדוד של המכונה, מומלץ ואפילו חובה לבצע ניקוי כללי למרכך המים, במידה והמכונה עובדת מידי יום, לאחר בערך 10 אלף כוסות קפה מאוד מומלץ לבצע ניקוי כללי למרכך המים כדי שישמור על חיו ועל חיי המונה (בעיקר הדוד הפנימי) שלא תצטבר אבנית עם הזמן.
- מרכך טוב: בבתי קפה, בעיקר בכאלו שמכינים כמות גדולה של קפה מידי יום, יש לבחור במרכך מים תעשייתי ואיכותי המאפשר ניקוי של מים רבים ללא שום בעיה.
לסיכום
אל תתפשר על הטוב ביותר, ישנם סוגים רבים של מכונות אספרסו המציעים לכם איכות של מכונה, אמינה וטובה, חשוב לדעת שיש אבא ואמא, יש למי לפנות במקרה של תקלה, וכמובן, השילוב בין מכונה טובה, קפה איכותי, מטחנה, מרכך מים וברמן מקצועי שעבר הכשרה, אין שום סיבה שמי ששתה אצלך קפה פעם אחת, לא יחזור אלייך שוב לשתות חוויה של קפה איכותי בעל ארומה מקסימאלית וכיך בכל לגימה.
שיהיה בהצלחה...
מכונות אספרסו מקצועית המתאימה לבתי קפה 2 ראשים מתאימה ל 4 כוסות:
מכונת אספרסו מקצועית, מתאימה לבתי קפה גדולים, 3 ראשים המאפשרת להכין 6 כוסות קפה יחד:


אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה